'Herentalse ontving voor een talrijk publiek Wuustwezel, een ploeg waar van gewonnen moest worden om aansluiting te houden met de top 5. HBBC begon offensief goed maar jammer genoeg kon Wuustwezel nog te vaak makkelijk tegenscoren, 19-13 na kwart 1.

In het 2e kwart kwam de HBBC trein dan op volle toeren, mede dankzij goede invallers en actievere defense. Met een 24-6 in het 2e kwart stond er al een mooie 24 punten kloof op het bord bij de rust. HBBC begon de 2e helft op een iets te laag tempo, Wuustwezel speelde vlot mee en beide ploegen hielden elkaar dan ook in evenwicht.

In het 4e kwart profiteerde Herentalse van de frisheid van de bankspelers en liet het nog 28 punten extra optekenen. Een ruime overwinning die het nodige vertrouwen oplevert voor de komende wedstrijden, en waar alle 12 spelers tot scoren zijn gekomen.

Q1: 19-13
Q2: 24-6 (43-19)
Q3: 17-16 (60-35)
Q4: 28-15 (88-50)

Speelden voor HBBC:  Floris Coninckx: 7; Jef De Belser: 12; Nathan Valckx: 2; Niels Van Grieken: 3; Lowie Van Akoleyen: 19; Daan Sterckx: 4; Tom Van Beeck: 9; Tomas Van Doninck: 3; Steven Simons: 11; Uzochukwu Onyema: 9
Louis Ceuppens: 4; Sam Stickens: 5.

Verslag : Laurens Cloots/ Nnieuws